Bc. Lada Jarešová

Diplomová práce

Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti

Replacement of multifarious diet and its antioxidant properties
Anotace:
Tato práce se zabývá antioxidační aktivitou u náhrady pestré stravy. Teoretická část se zaměřuje na složení této stravy bohaté na zdraví prospěšné suroviny. V práci je popsán vznik volných radikálů a následek těchto reaktivních sloučenin. V praktické části je popsán vliv úpravy nutričních směsí na antioxidační vlastnosti v závislosti na době skladování.
Abstract:
This thesis deals with antioxidant activity and replacement of a multivarious diet. The theoretical part is focused on the composition of this diet which is rich in healthy ingredients. The work describes the formation of free radicals and the consequences of these reactive compounds. The influence of the processing of nutritional mixtures on the antioxidant properties according to the storage time …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jarešová, Lada. Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin