Bc. Markéta Nečasová

Master's thesis

Možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie

Possibilities of fat identification using gas chromatography
Abstract:
Cílem této práce bylo zhodnotit možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie. Popsat jednotlivé složky lipidů, zaměřit se na mastné kyseliny a jejich přeměnu při procesu hydrogenace. Zhodnotit zdravotní atributy jak samotných lipidů, tak mastných kyselin přeměněných během hydrogenace obsažených v potravinách. V práci je také obecně popsán proces chromatografie se zřetelem na plynovou chromatografii …more
Abstract:
The aim of this work was to evaluate the possibilities of fat identification using gas chromatography. Describe the individual components of lipids, focus on fatty acids and their conversion in the hydrogenation process. To evaluate the health attributes of both lipids themselves and fatty acids converted during hydrogenation contained in food. The work also generally describes the process of chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta