Vliv skladování kávy koncovým spotřebitelem na obsah biologicky aktivních látek – Lucie Bartošíková
Lucie Bartošíková
Bakalářská práce
Vliv skladování kávy koncovým spotřebitelem na obsah biologicky aktivních látek
The effect of coffee storage by the end consumer on the content of biologically active substances
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje obsahovým složkám kávy a změnám jejich obsahu při skladování kávy. V první části jsou uvedeny obecné charakteristiky rostliny. Následují technologické procesy při zpracování kávy, od sklizně, sušení a třídění, pražení, mletí a balení. V práci jsou porovnávány dva nejrozšířenější druhy kávovníku, Coffea arabica (Arabica) a Coffea canephora (Robusta). Další část je zaměřená …víceAbstract:
The Bachelor thesis is dedicated to the content components of coffee and changes in their content when storing coffee. The first part gives the general characteristics of the plant. This is followed by technological processes in coffee processing, from harvesting, drying and sorting, roasting, grinding and packaging. The two most widely used types of coffee plant, Coffea arabica (Arabica) and Coffea …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Oponent: Jan Wohlmuth, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová