Odrůdy révy vinné a vinařské oblasti v České republice – Lenka KUPCOVÁ
Lenka KUPCOVÁ
Bakalářská práce
Odrůdy révy vinné a vinařské oblasti v České republice
Varietes of vines and vine localities in Czech republic
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo charakterizovat révu vinnou, zaměřit se na vinařské oblasti v ČR a zhodnotit vhodnost vín pro gastronomické účely. V práci je podrobně popsána také technologie výroby vína. Výsledkem práce je řada doporučení, zejména v oblasti vhodnosti použití vín z různých regionů ČR a jejich využití v gastronomii.Abstract:
The ame of my Bachelor thesis is to define vine, with focus on vine aveas in CR and valve suitabi-lity of vines for gastronomy purposes. In my work in descvibed technology of vine production in detail. The results of my work are some recommendations about suitability of using vine from various areas in CR and their using in gastronomy.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
7710
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KUPCOVÁ, Lenka. Odrůdy révy vinné a vinařské oblasti v České republice. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Projekt vytvoření turistických produktů "Víno a gastronomie" pro oblast Pálavy a Lednickovaltického areálu
Lucie Bořecká -
Kvalitativní výzkum sociálních komunit vinařů ve vinařské oblasti Morava
Barbora Dvorníková -
ODRŮDY RÉVY VINNÉ A CHARAKTERISTIKA ODRŮDOVÝCH VÍN VE VINAŘSKÉ OBLASTI JIŽNÍ MORAVA
Kristýna Wejnarová -
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Rebeka Maria Kasapidu -
Technologie výroby alkoholických nápojů z révy vinné
Ivana KOVÁČOVÁ -
Technologie výroby a jakost sušených hroznů
Nikola Osičková -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Studium technologie výroby vín typu "ryšák"
Martin Štefanov