Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů – Bc. Ondřej Špika
Bc. Ondřej Špika
Master's thesis
Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů
Influence of technological parameters of production on the quality of ciders
Abstract:
Cidery patří mezi relativně nízkoalkoholické nápoje s dlouholetou tradicí, kterým se dostává stále se zvyšující popularity. Důvodem je levná a snadno dostupná vstupní surovina, kterou jsou jablka, případně hrušky. Dalším faktorem je relativně nenáročná výroba i v domácích podmínkách. V této diplomové práci jsou popsány jednotlivé kroky výroby včetně sklizně vstupní suroviny a metody jejího zpracování …moreAbstract:
Ciders belong to a group of relatively low-alcohol drinks with a long tradition, which are gaining ever-increasing popularity. The reason for that is the cheap and easily available raw material, which is apples or pears. Another factor is the relative ease of production, even under domestic conditions. This thesis describes the individual steps of production, including the harvesting of the raw material …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 17. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Reader: Tomáš Vaško, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPIKA, Ondřej. \textit{Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/5o9sgh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stanovení kontaminantů v odpadních vzdušninách metodou plynové chromatografie.
Zuzana Holaňová -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Plynová chromatografie organických sloučenin
Michal Machalíček -
Možnosti stanovení vybraných aminokyselin v mateřském mléce metodami plynové a kapalinové chromatografie
Iveta Břízová -
Plynová chromatografie pro stanovení aldehydů a ketonů
Tomáš Rozman -
Plynová chromatografie v bioplynových technologiích se zaměřením na analýzu plynu
Daniel Růžička -
Kvalitativní analýza vybraných čisticích prostředků pomocí plynové chromatografie a jejich antimikrobiální účinek
Jana Němcová -
Biosorpce technologicky významných látek v průběhu kvašení a zrání piva
Kryštof Dopita
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights