Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů – Bc. Ondřej Špika
Bc. Ondřej Špika
Diplomová práce
Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů
Influence of technological parameters of production on the quality of ciders
Anotace:
Cidery patří mezi relativně nízkoalkoholické nápoje s dlouholetou tradicí, kterým se dostává stále se zvyšující popularity. Důvodem je levná a snadno dostupná vstupní surovina, kterou jsou jablka, případně hrušky. Dalším faktorem je relativně nenáročná výroba i v domácích podmínkách. V této diplomové práci jsou popsány jednotlivé kroky výroby včetně sklizně vstupní suroviny a metody jejího zpracování …víceAbstract:
Ciders belong to a group of relatively low-alcohol drinks with a long tradition, which are gaining ever-increasing popularity. The reason for that is the cheap and easily available raw material, which is apples or pears. Another factor is the relative ease of production, even under domestic conditions. This thesis describes the individual steps of production, including the harvesting of the raw material …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Vaško, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPIKA, Ondřej. \textit{Vliv technologických parametrů výroby na kvalitu ciderů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/5o9sgh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení kontaminantů v odpadních vzdušninách metodou plynové chromatografie.
Zuzana Holaňová -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Plynová chromatografie organických sloučenin
Michal Machalíček -
Možnosti stanovení vybraných aminokyselin v mateřském mléce metodami plynové a kapalinové chromatografie
Iveta Břízová -
Plynová chromatografie pro stanovení aldehydů a ketonů
Tomáš Rozman -
Plynová chromatografie v bioplynových technologiích se zaměřením na analýzu plynu
Daniel Růžička -
Kvalitativní analýza vybraných čisticích prostředků pomocí plynové chromatografie a jejich antimikrobiální účinek
Jana Němcová -
Biosorpce technologicky významných látek v průběhu kvašení a zrání piva
Kryštof Dopita
Název
Vložil
Vloženo
Práva