Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka – Ing. Kateřina Marcaníková
Ing. Kateřina Marcaníková
Bakalářská práce
Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka
Determination of Titrating Acidity of Milk and Milk Sugar in Samples of Milk
Anotace:
Vlastnosti mléka se rozdělují na fyzikálně-chemické, optické a organoleptické. Reakce založené na reakci mezi kyselinou a zásadou za přítomnosti acidobazického indikátoru se nazývají acidobazické titrace. Polarimetrie je optická metoda založená na měření úhlu otočení roviny polarizovatelného světla opticky aktivní látkou.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2008
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Marcaníková, Kateřina. Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Titrační stanovení kyslíkatých skupin na povrchu uhlíkatých látek podle Boehma
Veronika KONEČNÁ -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová -
Motivace kojících žen darovat mateřské mléko
Barbora MATĚJKOVÁ -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková