Ing. Kateřina Marcaníková

Bakalářská práce

Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka

Determination of Titrating Acidity of Milk and Milk Sugar in Samples of Milk
Anotace:
Vlastnosti mléka se rozdělují na fyzikálně-chemické, optické a organoleptické. Reakce založené na reakci mezi kyselinou a zásadou za přítomnosti acidobazického indikátoru se nazývají acidobazické titrace. Polarimetrie je optická metoda založená na měření úhlu otočení roviny polarizovatelného světla opticky aktivní látkou.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 9. 2008
  • Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Marcaníková, Kateřina. Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin