Bc. Simona Kahlichová

Diplomová práce

Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva

Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry
Anotace:
Cílem diplomové práce „Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva“ bylo zjištění, zda snížení obsahu soli má vliv na kvalitu těsta a výsledného produktu. Teoretická část se zabývá charakteristikou běžného pečiva, surovinami pro jeho výrobu a zejména soli, jejími druhy, legislativou, potřebou, spotřebou, úloze v pečivu a vlivem na organismus člověka a možné nežádoucí účinky při vysokém příjmu …více
Abstract:
The goal of the diploma thesis on “Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry” if reducing the salt content affects the quality of the dough and the final product. The theoretical part deals with the characteristics of common pastry, raw materials for its production and especially salt, its types, legislation, need, consumption, role in bread and the impact on the human body and possible …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta