Bc. Simona Kahlichová

Master's thesis

Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva

Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry
Abstract:
Cílem diplomové práce „Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva“ bylo zjištění, zda snížení obsahu soli má vliv na kvalitu těsta a výsledného produktu. Teoretická část se zabývá charakteristikou běžného pečiva, surovinami pro jeho výrobu a zejména soli, jejími druhy, legislativou, potřebou, spotřebou, úloze v pečivu a vlivem na organismus člověka a možné nežádoucí účinky při vysokém příjmu …more
Abstract:
The goal of the diploma thesis on “Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry” if reducing the salt content affects the quality of the dough and the final product. The theoretical part deals with the characteristics of common pastry, raw materials for its production and especially salt, its types, legislation, need, consumption, role in bread and the impact on the human body and possible …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty