Sledování hladin isoflavonoidů v jogurtech v závislosti na době zrání – Bc. Dagmar Al Tukmachi
Bc. Dagmar Al Tukmachi
Bakalářská práce
Sledování hladin isoflavonoidů v jogurtech v závislosti na době zrání
Monitoring of isoflavonoid levels in yoghurts in dependence on time of maturation
Anotace:
V této bakalářské práci studujeme závislost koncentrace isoflavonoidů na době zrání jogurtu. Isoflavony jsou látky rostlinného původu, strukturně podobné 17-β-estradiolu, s pozitivními účinky na zdraví. Teoretická část je věnována fytoestrogenům, mezi něž se isoflavony řadí. Dále pak samotným isoflavonoidům, jejich zástupcům, výskytu, biosyntéze, metabolismu a také jejich účinkům na lidské zdraví …víceAbstract:
In this thesis we study dependence of concentration of isoflavonoids on time of maturation. Isoflavones and equol are substances of plant origin, which are structurally similar to 17-β-estradiol and are benefical for human. Theoretical part is focused on phytoestrogens, among which isoflavones belong. Then, it continues with chapter about isoflavonoids themselves, specific substances from this group …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ixi51/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
- Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Kateřina Burianová -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová