Kamila Prouzová
Bachelor's thesis
Barvení potravin v průběhu času
Foodstuff colouring change over time
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou barviv používaných v potravinářském průmyslu. Byla prostudována dostupná literatura a další informační zdroje týkající se historie barvení potravin, rozdělení barviv, jejich vlastností, chemického složení a využití. Pozornost je rovněž věnována zdravotním aspektům při používání syntetických a přírodních potravinářských barviv spolu s uvedením příslušné …moreAbstract:
This thesis deals with characteristics of colorants used in food industry. As a reliable source has been used available technical literature and another information sources regarding history of food colorants, distribution of colorants and their nature, chemical composition and use. Medical and legislative aspects of usage of artificial and natural food colorants are also taken in consideration. Determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 6. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Fischer, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Prouzová, Kamila. Barvení potravin v průběhu času. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Martin ŠPINKA -
Studium interakcí vybraných potravinářských barviv s mědí(II) s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Venuše KOMJATIOVÁ -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Vliv pH na potravinářská barviva
Radovan Abudayyeh -
Košenila - historie a současnost barviva
Barbora Štefanová