Mastné kyseliny mikroorganizmů a možnosti jejich identifikace – Ing. Kateřina BÁRTOVÁ
Ing. Kateřina BÁRTOVÁ
Bachelor's thesis
Mastné kyseliny mikroorganizmů a možnosti jejich identifikace
Fatty acids of microoganism and possibilities of their identification
Anotácia:
Tato práce popisuje a charakterizuje výskyt a význam mastných kyselin v mikroorganismech a ostatních živých systémech. V práci je popsána struktura membrán, výstavba a funkce mastných kyselin v membránách. Hlavní část práce je věnována výskytu mastných kyselin v mikroorganismech a možnostem jejich stanovení, zejména přípravě metylesterů a následné identifikaci metylesterů mastných kyselin plynovou …viacAbstract:
In the bachelor thesis is described and characterized occurence and importance of fatty acids in microorganism and other vital systems. Structure of membrane and signification and function of fatty acids in membranes are been use up in this study. The main part of study is devote habitation of fatty acids in microorganism and possibilities their determination, especially preparation of methyl esters …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5258
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BÁRTOVÁ, Kateřina. Mastné kyseliny mikroorganizmů a možnosti jejich identifikace . Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková