Radek Bartošík

Bakalářská práce

Možnosti fermentace syrovátky

The Possibilities of Whey Fermentation
Anotace:
Tato práce se zabývá možnostmi mikrobiologické fermentace čerstvé i obnovené syrovátky. Teoretická část se zaměřuje na charakteristické vlastnosti syrovátky, její vznik, chemické složení a možnosti využití. Je zde popsán mechanizmus alkoholové a mléčné fermentace s důrazem na možnost sledování průběhu procesu na základě změn ve složení substrátu, a nárůstu fermentačních produktů za pomoci HPLC. V praktické …více
Abstract:
This thesis deals with the possibilities of microbiological fermentation of sweet whey and recovered dried whey. The theoretical part focuses on characteristic properties of whey, its origin, chemical composition and possibilities of use. It describes the mechanism of ethanol and milk fermentation, with an emphasis on possibility of observation of fermentation process based on changes in the composition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bartošík, Radek. Možnosti fermentace syrovátky. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe