Místní potraviny a gastronomické tradice jako nástroj podpory regionální ekonomiky – Anna Bláhová
Anna Bláhová
Master's thesis
Místní potraviny a gastronomické tradice jako nástroj podpory regionální ekonomiky
Local food and gastronomic traditions as a support tool of the regional economy
Abstract:
Diplomová práce se zabývá lokálními potravinami a gastronomickými tradicemi, které jsou jedním z důležitých nástrojů podpory cestovního ruchu v regionech. V teoretické části práce jsou objasněny vybrané pojmy z oblasti kulinářského turismu a gastronomie, dále je vymezena ekonomická lokalizace a její vazby k regionálním potravinám, zároveň jsou v této části zmapovány konkrétní formy podpory místních …moreAbstract:
The thesis deals with local food and gastronomic traditions, which are one of the most important aspects of promoting tourism in the regions. In the theoretical part of the thesis are clarified selected terms of culinary tourism and gastronomy, further the term of economic localization is explained in general and in relation to regional food, while this section maps the specific forms of support for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2013
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/39681
Thesis defence
- Date of defence: 7. 2. 2014
- Supervisor: Irena Tyslová
- Reader: Markéta Dianová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/39681
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Ekonomika a management / Arts Management
Theses on a related topic
-
Nové trendy v kulturním turismu se zaměřením na kulinářský turismus v Praze
Markéta Musilová -
Specifické typy cestovního ruchu - gastroturistika a kulinářský turismus
Veronika KISTANOVÁ -
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Rebeka Maria Kasapidu -
Phenomenon of Vietnamese Gastronomy in Prague
Nadezhda Novichkova -
Crisis Management in Hospitality, Gastronomy and Tourism
Sebastian Zahradník -
Sustainability in the hospitality and gastronomy industry
Nela Juhásová -
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
Analysis of the impact of government regulations in relation to COVID-19 on business in the gastronomy industry (from the perspective of a supplier of professional kitchen solutions).
Tomáš Kubata