Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce – Bc. Adéla Žalková
Bc. Adéla Žalková
Master's thesis
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
The Influence of the Protective Culture on Selected Biogenic Amines Production by \kur{Lactobacillus curvatus in vitro\kur{}} and in Milk
Abstract:
Tato práce se zabývá sledováním vybraných faktorů působících na dekarboxylázovou aktivitu Lactobacillus curvatus subsp. curvatus v podmínkách in vitro a v mléce. V teoretické části jsou charakterizovány bakterie mléčného kvašení a protektivní kultury, dále jsou popsány inhibiční látky produkované v potravinách, zejména bakteriociny a poslední kapitola se zabývá biogenními aminy a možnostmi jejich snížení …moreAbstract:
This thesis deals with monitoring influence of selected factors on decarboxylase activity of Lactobacillus curvatus subsp. curvatus in vitro and in milk. The theoretical part describes lactic acid bacteria and protective cultures, the following are described the inhibitory substances produced by microorganisms in food, mainly bacteriocins and finally part deals with biogenic amines and possibilities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽALKOVÁ, Adéla. \textit{Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u $\backslash$kur$\{$Lactobacillus curvatus$\backslash$kur$\{\}\}$ v podmínkách $\backslash$kur$\{$in vitro$\backslash$kur$\{\}\}$ a v mléce}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/6wcbhs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Žalková, Adéla. Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková