Sabina Kuncová, DiS.

Bachelor's thesis

Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

The Use of Lactobacillus in the Food Industry
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma využití bakterií rodu Lactobacillus v potravinářství. Bakterie rodu Lactobacillus jsou využívány především ve fermentovaných výrobcích. Jsou součástí čistých mlékárenských kultur a jsou využívány pro výrobu celé řady mléčných výrobků. Jsou přirozenou součástí lidského těla, proto mají také medicínské využití jako probiotika. Bakterie Lactobacillus …more
Abstract:
The bachalor thesis is focused on creating a research about the use of bacteria of the genus Lactobacillus in food industry. Lactobacillus bacteria are mainly used in fermented products. They are used in dairy cultures, which are used to produce a wide range of dairy products. They are a natural part of a human body, so they have a medical use as probiotics. Lactobacillus bacteria can produce antimicrobials …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radmila Matějíčková

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kuncová, Sabina. Využití rodu Lactobacillus v potravinářství. Kroměříž, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe