Bc. Anna Fráňová

Master's thesis

Vliv kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín

Yeasts culture and its influence on aromatic profile of white wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín. V první části práce se v rámci literárního přehledu seznámíme s vinařskými kvasinkami a jejími druhy. Zaměříme se na možnosti rozmnožování a přiblížíme si růstovou křivku, která zobrazuje rychlost a intenzitu množení kvasinek. Popíšeme si průběh alkoholového kvašení a určíme rozdíl mezi spontánní fermentací …more
Abstract:
The Diploma thesis deals with the topic of yeasts culture and its influence on aromatic profile of white wines. The first part of the thesis focuses on literature overview, where we can find more details about wine yeasts and its species. The main focus is on possibilities of reproduction these yeasts. The result can be seen on growth curve, which shows the speed and intensity of multiplication of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology