Vliv kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín – Bc. Anna Fráňová
Bc. Anna Fráňová
Diplomová práce
Vliv kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín
Yeasts culture and its influence on aromatic profile of white wines
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín. V první části práce se v rámci literárního přehledu seznámíme s vinařskými kvasinkami a jejími druhy. Zaměříme se na možnosti rozmnožování a přiblížíme si růstovou křivku, která zobrazuje rychlost a intenzitu množení kvasinek. Popíšeme si průběh alkoholového kvašení a určíme rozdíl mezi spontánní fermentací …víceAbstract:
The Diploma thesis deals with the topic of yeasts culture and its influence on aromatic profile of white wines. The first part of the thesis focuses on literature overview, where we can find more details about wine yeasts and its species. The main focus is on possibilities of reproduction these yeasts. The result can be seen on growth curve, which shows the speed and intensity of multiplication of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antiradikálová aktivita kvercetinu a jeho glykosidů v biologickém systému
Denisa GERHARDOVÁ -
Studium antiradikálové aktivity fenolových kyselin a jejich vlivu na redoxní stav železa a mědi
Kateřina Chvátalová -
Srovnání vín odrůdy Veltlínské zelené z oblastí Weinviertel a Znojemska
Petr Vala -
Technologické možnosti výroby klaretu - historie a současnost
Anna Fráňová -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút