Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF – Anna Káňová
Anna Káňová
Diplomová práce
Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF
Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods
Anotace:
Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu podniku metodou DCF a metodou EVA k 31.12.2009. Zjištěné hodnoty porovnat a provést citlivostní analýzu. Celá práce se skládá z šesti kapitol. První kapitola obsahuje úvod. V druhé kapitole jsou uvedeny teoretické poznatky, které jsou pro ocenění nutné. Jedná se o strategickou …víceAbstract:
Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods The aim of this thesis is to determine the market value of the company using DCF and EVA methods on 31.12.2009. The values to compare and perform sensitivity analysis. The thesis consists of six chapters. The first chapter contains an introduction. The second chapter provides the theoretical knowledge that is necessary for valuation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/84942
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2011
- Vedoucí: Petr Gurný
- Oponent: Aleš Kresta
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁŇOVÁ, Anna. \textit{Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/87dd5s/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Finance
Práce na příbuzné téma
-
Sustainability transitions, policy-making and circular economy: a study on the effectiveness of the European and Dutch policy-mixes aimed at implementing a circular economy in the Dutch agro-food and construction industries.
Linda den Bol -
Assessment of the Financial Position and Performance of the Chosen Companies in the Food Retail Industry
Viktoriia Sharkova -
The Globalization of Food (the attitudes of young generation in Kazach city of Kostanay towards the origing of food)
Alina Spirina -
Vývoj a současný stav trhu práce v zemědělství a v potravinářství na území okresu Přerov
Filip Jadlovský -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Radek PRAYER -
Identifikace klíčových faktorů strategické finanční výkonnosti podniků v odvětví potravinářství v České republice vzhledem k procesům fúzí a akvizic
Monika Tihonová -
Specifika komunikačního mixu v integrované marketingové komunikaci v potravinářství
Andrea Lundáková