Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF – Anna Káňová
Anna Káňová
Master's thesis
Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF
Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods
Abstract:
Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF Cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu podniku metodou DCF a metodou EVA k 31.12.2009. Zjištěné hodnoty porovnat a provést citlivostní analýzu. Celá práce se skládá z šesti kapitol. První kapitola obsahuje úvod. V druhé kapitole jsou uvedeny teoretické poznatky, které jsou pro ocenění nutné. Jedná se o strategickou …moreAbstract:
Company valuation in the food industry by applying EVA and DCF methods The aim of this thesis is to determine the market value of the company using DCF and EVA methods on 31.12.2009. The values to compare and perform sensitivity analysis. The thesis consists of six chapters. The first chapter contains an introduction. The second chapter provides the theoretical knowledge that is necessary for valuation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2011
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/84942
Thesis defence
- Date of defence: 24. 5. 2011
- Supervisor: Petr Gurný
- Reader: Aleš Kresta
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KÁŇOVÁ, Anna. \textit{Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF}. Online. Master's thesis. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, Ekonomická fakulta. 2011. Available from: https://theses.cz/id/87dd5s/.
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaMaster programme / field:
Hospodářská politika a správa / Finance
Theses on a related topic
-
Sustainability transitions, policy-making and circular economy: a study on the effectiveness of the European and Dutch policy-mixes aimed at implementing a circular economy in the Dutch agro-food and construction industries.
Linda den Bol -
Assessment of the Financial Position and Performance of the Chosen Companies in the Food Retail Industry
Viktoriia Sharkova -
The Globalization of Food (the attitudes of young generation in Kazach city of Kostanay towards the origing of food)
Alina Spirina -
Vývoj a současný stav trhu práce v zemědělství a v potravinářství na území okresu Přerov
Filip Jadlovský -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Radek PRAYER -
Identifikace klíčových faktorů strategické finanční výkonnosti podniků v odvětví potravinářství v České republice vzhledem k procesům fúzí a akvizic
Monika Tihonová -
Specifika komunikačního mixu v integrované marketingové komunikaci v potravinářství
Andrea Lundáková