Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství – Tereza Rusz
Tereza Rusz
Bachelor's thesis
Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství
Bacteriocins produced by lactic acid bacteria and their use in the food industry
Abstract:
Bakteriociny jsou antimikrobní peptidy, jejichž producenty jsou jak bakterie gramnegativní, tak grampozitivní. Tato bakalářská práce je zaměřená na bakteriociny produkované grampozitivními bakteriemi zejména bakteriemi mléčného kvašení. Tyto bakterie jsou běžně používanými mikroorganismy v potravinářském průmyslu a jejich bezpečnost potvrzuje status GRAS (Všeobecně považovaný za bezpečný) schválený …moreAbstract:
Bacteriocins are antimicrobial peptides synthetized by gram negative and gram positive bacteria. This bachelor thesis deals with bacteriocins produced by gram positive bacterias, speciffically by lactic acid bacteria, which are commonly used in food production where their safety is confirmed by the GRAS status (Generally Recognized as Safe) approved by the FDA (Food and Drug Administration). Lactic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RUSZ, Tereza. \textit{Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/94tlpn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Rusz, Tereza. Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná