Stanovení hliníku a organických kyselin s nízkou molekulovou hmotností ve víně a vzájemný vztah těchto složek – Bc. Alena Janošcová
Bc. Alena Janošcová
Master's thesis
Stanovení hliníku a organických kyselin s nízkou molekulovou hmotností ve víně a vzájemný vztah těchto složek
Determination of aluminum and low molecular mass organic acids in wine and the relationship of these components
Anotácia:
Hliník (Al) je prvkem, který postrádá biologickou funkci a jeho koncentrace ve víně by mohla při nadměrném užívání, potenciálně způsobit vážná onemocnění. Z tohoto důvodu se práce zaměřila na výzkum obsahu Al ve víně, s konkrétní vazností na organické kyseliny, které představují významnou, vysoce reaktivní složku vína. Celkem bylo provedeno měření na 15 vzorcích vína, kde byla pozorována koncentrace …viacAbstract:
Aluminium (Al) element lacking a positive biological function and its high content in wine could cause some serious diseases if consumed in excess For this reason, the aluminium content in wine, with a specific link to organic acids, which represent an important highly reactive component of wine was investigated in this work. In total, measurements on 15 wine samples determined the Al content in the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedúci: Mgr. Filip Polák, Ph.D.
- Oponent: Slavomír Čerňanský, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOŠCOVÁ, Alena. \textit{Stanovení hliníku a organických kyselin s nízkou molekulovou hmotností ve víně a vzájemný vztah těchto složek}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/97z55m/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Organic acids and bases as monomer catalysts/activators for ring-opening (co)polymerization of cyclic lactones and carbonates
Işık Bordanacı -
Nízkomolekulární organické kyseliny v půdním prostředí pod různým vegetačním pokryvem
Michala Šlechtová -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba
Názov
Vložil
Vložené
Práva