Mgr. Barbora Šindelářová
Master's thesis
Zákaz dvojí kvality potravin
Prohibition of Dual Food Quality
Abstract:
Diplomová práce se zabývá zákazem dvojí kvality potravin. Nejdříve definuje pojem dvojí kvalita potravin, zabývá se kritickým zhodnocením implementace novely směrnice 2005/29/ES o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům na vnitřním trhu do zákona o ochraně spotřebitele a do zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Následně rozebírá pátou verzi pracovního materiálu Státní zemědělské a …moreAbstract:
This thesis is focused on prohibition of dual food quality. Firstly, it defines the concept of dual food quality, provides a critical evaluation of implementation of the Amendment to Directive 2005/29/EC concerning unfair business-to-consumer commercial practices in the internal market into the Consumer Protection Act and the Act on Foodstuffs and Tobacco Products. Secondly, the thesis analyses the …moreKeywords
Dvojí kvalita potravin zákon o potravinách a tabákových výrobcích Státní zemědělská a potravinářská inspekce pracovní materiál SZPI ke kontrole dvojí kvality potravin kvalita potravin klamání spotřebitelů Double food quality Act on Foodstuffs and Tobacco Products Czech Agriculture and Food Inspection Authority CAFIA working material for control of dual quality of foodstuff food quality misleading of consumers
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2023
Identifier:
https://is.muni.cz/th/wd3oi/
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2023
- Supervisor: doc. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
- Reader: doc. JUDr. Josef Kotásek, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Právnická fakultaMasaryk University
Faculty of LawMaster programme / field:
Law and Legal Science / Law
Theses on a related topic
-
Internal controls as a tool of effective corporate governance: impact of implementation of a set of internal controls on financial performance of the business. Evidence from Cameroon
Foreke Azonwoh -
Design and fabrication of magnetic nanoparticles for the control of biochemical systems
Ayse Beyza Aysan -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Právní aspekty dvojí kvality potravin
Andrea Prouzová -
Návrh řešení dvojí kvality potravin pomocí technologie Blockchain
Martin Kopec -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Dvojí kvalita potravin
Veronika Ondruchová -
Spotřebitelské vnímání kvality potravin
Anna Pozlerová