Výskyt Aeromonas hydrophila v potravinách živočišného původu – Kateřina Olexová
Kateřina Olexová
Bakalářská práce
Výskyt Aeromonas hydrophila v potravinách živočišného původu
Occurance of Aeromonas hydrophila in food of animal origin
Anotace:
Aeromonas hydrophila je gramnegativní bakterie, která se běžně vyskytuje ve vodním prostředí. Tato bakterie není indikátorem fekálního znečištění, i přesto se však vyskytuje v odpadních a znečištěných vodách. Odtud se může dostávat do půdy a dále pak na rostliny. Bakterie A. hydrophila se mohou podobným způsobem dostávat také do rostlinných produktů (např. do krmiv či do potravin rostlinného původu …víceAbstract:
Aeromonas hydrophila is a Gram-negative bacterium which commonly occurs in the aquatic environment. Even though this bacterium is not an indicator of faecal contamination, it occurs in wastewater and polluted water. From there, the bacteria can be spread into the soil and subsequently on plants. Similarly, A. hydrophila can be transmitted to plant products, for example to feed or foods of plant origin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
- Oponent: Tereza Kodešová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OLEXOVÁ, Kateřina. \textit{Výskyt Aeromonas hydrophila v~potravinách živočišného původu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/9i0ik6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Negativní vliv tzv. "raw" potravin z hlediska možné mikrobiální kontaminace
Martina Šťastná -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Mikrobiální kontaminace v biopotravinách
Trang Phamová -
Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů
Viktor Polášek -
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva