Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin – Bc. Iva MOJŽÍŠOVÁ
Bc. Iva MOJŽÍŠOVÁ
Master's thesis
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Antioxidant Capacity of Pregerminated Seeds of Grain
Abstract:
Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidační kapacity, celkovým obsahem polyfenolů a minerálních látek ve vybraných druzích naklíčených semen zrnin. Teoretická část pojednává o procesu klíčení semen, jejich postupech a stručně charakterizuje zvolené druhy obilovin a zeleniny. Zaměřuje se na jejich obsahové látky před a během klíčení, zejména na antioxidanty a jejich příznivé účinky na lidský organismus …moreAbstract:
This thesis deals with the content of antioxidant capacity, total content of polyphenols and minerals in selected species of grain sprouted seeds. The theoretical part discusses the process of seed germination, their practices and briefly describes selected types of cereals and vegetables. It focuses on the content of the substance before and during germination,especially in antioxidants and their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MOJŽÍŠOVÁ, Iva. Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Edita Vavrečková -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Biologicky aktivní látky v pivu a vínu
Karolína Mašková -
Antioxidační vlastnosti naklíčených semen
Silvie ZERZÁŇOVÁ