Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace – Jan Sokol
Jan Sokol
Bakalářská práce
Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace
Fish - the positives and negatives of consuming them
Anotace:
Ryby představují významnou součást živočišné říše a zásadní prvek v mnoha ekosystémech po celém světě. Tato bakalářská práce popisuje rozdělení, složení a hodnocení pozitivních a negativních aspektů konzumace sladkovodních a mořských ryb. Práce základně popisuje různorodost ryb podle druhového zařazení a jejich složení, včetně obsahu bílkovin, esenciálních lipidů, minerálních látek a vitaminů. Ryby …víceAbstract:
Fish are a significant part of the animal kingdom and an essential element in many ecosystems around the world. This bachelor's thesis describes the distribution, composition and evaluation of positive and negative aspects of consumption of freshwater and marine fish. The work basically describes the diversity of fish according to species classification and their composition, including the content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Hana Keindlová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Nutriční hodnota vybraných mořských ryb a jejich spotřeba u studentů
Lukáš Hrabě -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Modelling of toxic effects of mixtures at different levels of biological organisation
Soňa Smetanová -
Heavy metals determination in medicines
Tereza Březinová -
A Comparison of Selected Heavy Metals Concentrations in the Whole Grain of Triticum Species
Phuong Le Minh -
Analysis of selected heavy metals in tissue of fish
Kateřina Jacklová
Název
Vložil
Vloženo
Práva