Analýza resveratrolu a dalších antioxidantů ve víně – Bc. Zuzana Neoralová
Bc. Zuzana Neoralová
Diplomová práce
Analýza resveratrolu a dalších antioxidantů ve víně
Analysis of resveratrol and other antioxidants in wine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá stanovením resveratrolu a dalších významných fenolických látek ve vínech z České republiky pomocí kapalinové chromatografie, a také stanovením jejich antioxidační aktivity a celkového obsahu fenolických látek. V teoretické části jsou uvedeny základní charakteristiky vína, popis resveratrolu a dalších antioxidantů, stejně jako princip kapalinové chromatografie a metod …víceAbstract:
This thesis deals with the determination of resveratrol and other important phenolic compounds in wines from Czech Republic using liquid chromatography and it also deals with the determination of their antioxidant activity and total phenolics content. In the theoretical part some basic characteristics of wine, description of resveratrol and other antioxidants are given, as well as the principles of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2014
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Neoralová, Zuzana. Analýza resveratrolu a dalších antioxidantů ve víně. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
HPLC analýza vybraných druhů hub (makromycet) a jejich biologická aktivita
Jana Rohálová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Optimalizece stanovení fytoestrogenů pomocí HPLC-MS
Alena Goišová -
Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí
Daniela Havlová -
Analýza významných biologicky aktivních látek v různých částech lichořeřišnice větší s využitím HPLC/MS/MS
Tereza Šalomounová -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN