Technologie výroby a kvalitativní parametry sýrů parmezánového typu – Sára Karpsteinová
Sára Karpsteinová
Bakalářská práce
Technologie výroby a kvalitativní parametry sýrů parmezánového typu
Production technology and quality parameters of parmesan type cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce je věnována tématu: Technologie výroby a kvalitativní parametry sýrů parmezánového typu. První část literární rešerše se zabývá obecnou charakteristikou sýrů parmezánového typu. Ve druhé části jsou popsány vstupní suroviny, a to mléko, syřidlo, mléčné kultury a sůl. Další část práce je zaměřena na technologii výroby sýrů parmezánového typu. Mezi jednotlivé kroky výroby patří: …víceAbstract:
This bachelor thesis is dedicated to the topic: Production technology and quality parameters of parmesan type cheeses. The first part of the literature search deals with the general characteristics of Parmesan type cheeses. The second part describes the input raw materials, namely milk, rennet, milk cultures and salt. The next part of the thesis focuses on the technology of Parmesan cheese production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ochranné známky při uvádění výrobku na trh
Veronika Mittigová -
Ochranné známky v Evropské unii
Petra Czibulková -
Ochranné známky v podnikatelském prostředí
Adéla Trnková -
Faces of the European Union Institutions: The Personalization of Politics at the Institutional Level of the European Union
Lukáš Hamřík -
Tourism Policy in the European Union
Alex Ploem -
Serbia’s Struggle on the Path Towards Its Membership in the European Union
Filip Dragicevic -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová