Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů – Mgr. Iva HAUERLANDOVÁ
Mgr. Iva HAUERLANDOVÁ
Doctoral thesis
Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů
Antimicrobial activity of non-traditional monoacylglycerols
Abstract:
Limiting or preventing the growth of undesirable microbial flora in food products is one of the main goals of food microbiology. A number of preservation methods are designed to extend the shelf-life of foods by reducing the microbial growth and new antimicrobials are still examined. Monoacylglycerols are naturally occurring compounds with inhibitory activity against various microorganisms and they …viacAbstract:
Zabezpečení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin je hlavním cílem potravinářské mikrobiologie. Jedním z možných přístupů je snaha potlačit růst a množení nežádoucích mikroorganizmů přímo v potravinách. Přídavkem antimikrobik lze účinně blokovat či zpomalit růst kontaminující mikroflóry a prodloužit tak údržnost potravinového výrobku. Za tímto účelem jsou neustále hledány nové látky, které by mohly …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Zverejniť od: 14. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HAUERLANDOVÁ, Iva. Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / odbor:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie tavených sýrů
Ludmila Košarišťanová -
Hodnocení českých medů z mikrobiologického hlediska
Markéta Mrázová -
Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech
Kristýna JANEČKOVÁ -
Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech
David GERGELA -
Účinky monoacylglycerolů na růst Bacillus sp. v tavených sýrech
Jan NAVRÁTIL -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Porovnání mikrobiálního složení anglického sýru Blue Stilton s příbuznými sýry
Tereza Druláková