Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce – MUDr. Eva Sedláčková
MUDr. Eva Sedláčková
Disertační práce
Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Thesis Secondary Aromatics in Alcoholic Bewerages Determined by the Crop Year of Fruits
Anotace:
Předkládaná práce je zaměřena na shrnutí současného stavu poznání v oblasti způsobů získávání, analýz a využívání biologicky aktivních látek rostlinného původu. Pozornost je věnována především sekundárním a terciálním aromatickým látkám vznikajícím ve vybraných révových vínech a ovocných destilátech, jejich kvalitativnímu složení a kvantitativnímu zastoupení jednotlivých aromatických složek. Pozornost …víceAbstract:
This thesis is focused on summarizing the current state of knowledge in the field of methods of obtaining, analyzing and using biologically active substances of plant origin. Attention is paid mainly to secondary and tertiary aromatic substances arising in selected grape wines and fruit distillates, their qualitative composition and quantitative occurence of individual aromatic components. Attention …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 10. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 12. 2018
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLÁČKOVÁ, Eva. \textit{Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/awlo33/.
Jak správně citovat práci
Sedláčková, Eva. Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Lucie Mamráková -
Vliv kmene kvasinek na sekundární volatilní látky ve víně
Kateřina Chalupová -
Regulace vývoje sekundární buněčné stěny
Zuzana Dostálová -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal