Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství – Bc. Radka Myšková
Bc. Radka Myšková
Master's thesis
Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství
Effect of sowing rate on yield formation and quality of spelt wheat in organic farming
Abstract:
Ekologické zemědělství prošlo během několika posledních desítek let dramatickým vývojem po celém světě a v současnosti je ve světě uznávanou alternativou ke konvenčnímu zemědělství. Tento způsob hospodaření patří k hlavním pilířům trvale udržitelného zemědělství. Zájem spotřebitelů, kteří si uvědomují výhody ekologického zemědělství, o kvalitní biopotraviny rok od roku stoupá. Ve srovnání s ostatními …moreAbstract:
ozní podmínky by bylo vhodné výsevek mírně navýšit, např. na 350 klíčivých obilek na m2.Abstract:
Organic farming has undergone dramatic development in the last few decades all over the world, and it is recognised as an alternative to conventional agriculture now. This way of farming is one of the main pillars of sustainable agriculture. The interest in quality organic food from the side of consumers, who are aware of the benefits of organic farming, is increasing year after year. Compared to other …moreAbstract:
lding process of spelt wheat was confirmed. Our experiments show that the density of 300 germinating grains per m2 is optimal both for spring and winter varieties of spelt wheat, as its evaluated genotypes achieved satisfactory yield as well as quality of production. However, it should be noted that it is advisable to increase the sowing density slightly in the actual operation, for example to 350 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MYŠKOVÁ, Radka. \textit{Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/aym4ne/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights