Změny ve složení a technologických vlastnostech kravského mléka v průběhu dojeni – Růžena Vávrová
Růžena Vávrová
Bachelor's thesis
Změny ve složení a technologických vlastnostech kravského mléka v průběhu dojeni
Changes in the composition and technological properties of cow's milk during milking
Abstract:
Cílem této bakalářské práce byla analýza změn ve složení a technologických vlastnostech kravského mléka v průběhu dojení. Součástí práce byl praktický výzkum na farmě a následné rozbory vzorků mléka získaných od čtyř krav. Vzorky byly odebírány v průběhu dojení pomocí speciální konve, která umožnila rozdělit mléko do čtyř frakcí. 1.frakce byla získána na začátku dojení, 2. a 3. v průběhu a 4. frakce …moreAbstract:
The aim of this thesis was to analyze changes in the composition and technological properties of cow's milk during the milking. Part of the work was practical research on the farm and subsequent analyzes of milk samples obtained from four cows. Samples were taken during milking using a special cane that allowed the milk to be divided into four fractions. The 1st fraction was obtained at the beginning …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2017
- Supervisor: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.
- Reader: Jana Javorová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÁVROVÁ, Růžena. \textit{Změny ve složení a~technologických vlastnostech kravského mléka v~průběhu dojeni}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/b2koar/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Vliv plemene na množství, složení a vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic chovaných v identických podmínkách jedné stáje
Luboš Müller -
Vliv vybraných prvků chovného prostředí dojnic na technologické vlastnosti jejich mléka
Vratislav Henzl
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights