Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou – Bc. Pavla Kováčová
Bc. Pavla Kováčová
Master's thesis
Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou
Dietary intake of polyunsaturated fatty acids in obese patients
Abstract:
Diplomová práce se zabývá dietárním přívodem polynenasycených mastných kyselin u dospělých pacientů s obezitou. Teoretická část popisuje základní informace o polynenasycených mastných kyselinách, jejich zdrojích ve stravě a doporučených denních dávkách. Dále je popisována role polynenasycených mastných kyselin při obezitě a různých patologických stavech, které mohou s obezitou úzce souviset. Součástí …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the dietary intake of polyunsaturated fatty acids in adult patients with obesity. The theoretical part describes essential information about polyunsaturated fatty acids, their sources in the diet and recommended daily doses. The role of polyunsaturated fatty acids in obesity and various pathological conditions that may be closely related to obesity is also described. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ql1c3/
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: Mgr. Martina Karbanová
- Reader: MVDr. Halina Matějová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Dietitian / Dietetian
Theses on a related topic
-
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA