Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín – Matej Mešťánek
Matej Mešťánek
Bakalářská práce
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Anotace:
Tématem předkládané diplomové práce je ovlivnění vín kvasinkami Brettanomyces bruxelensis a těkavými fenoly, které jsou jejich metabolickými produkty. V první kapitole byl stanoven hlavní cíl práce a byly určeny i sekundární cíle, které nám pomohly k jeho naplnění. V kapitole současný stav řešené problematiky byl na základě dostupné domácí a zejména zahraniční literatury vytvořen teoretický základ …víceAbstract:
The topic of this bachelor thesis is the influence of Brettanomyces bruxelensis yeasts and volatile phenols, which are their metabolic products, on wines. The first chapter outlines the main goal of the work and identifies the secondary goals that helped us to fulfill it. Next chapter deals with the current state of addressed issues based on the available domestic and especially foreign literature …víceAbstract:
Témou predkladanej bakalárskej práce je ovplyvnenie vín kvasinkami Brettanomyces bruxelensis a prchavými fenolmi, ktoré sú ich metabolickými produktmi. V prvej kapitole bol stanovený hlavným cieľ práce a boli určené sekundárne ciele, ktoré nám pomohli k jeho naplneniu. V kapitole súčasný stav riešenej problematiky bol na základe dostupnej domácej a najmä zahraničnej literatúry vytvorený teoretický …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Los rasgos del español popular mexicano del siglo XIX presentes en la novela Astucia, el jefe de los Hermanos de la Hoja, de Luis G. Inclán
Justýna Vyvlečková -
Druhové složení kvasinek ve Fakultní Thomayerově nemocnici v letech 2022 a 2023
Martina Tekverk -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Bio víno na Slovensku
Viktória Škrdlová -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba
Název
Vložil
Vloženo
Práva