Zhodnocení plýtvání potravinami ve vybrané školní jídelně – Štěpánka Kadlecová
Štěpánka Kadlecová
Diplomová práce
Zhodnocení plýtvání potravinami ve vybrané školní jídelně
Assessment of food waste in selected school cafeterias
Anotace:
Cílem práce je identifikovat hlavní příčiny plýtvání potravinami a navrhnout efektivní strategie ke snížení tohoto plýtvání, se zaměřením na plýtvání potravinami ve školních jídelnách a jeho následné dopady. Práce je rozdělena do sedmi kapitol. První kapitola představuje literární rešerši, která shrnuje dosavadní poznatky a výzkumy v oblasti plýtvání potravinami ve školních jídelnách a popisuje různé …víceAbstract:
The aim of this thesis is to identify the main causes of food waste and propose effective strategies for reducing this waste, with a focus on food waste in school cafeterias and its subsequent impacts. The thesis is divided into seven chapters. The first chapter presents a literature review, summarizing existing knowledge and research on food waste in school cafeterias and describing various strategies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2025
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/95941
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2025
- Vedoucí: Tomáš Sadílek
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/95941
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program:
Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Plýtvání potravinami ve školních jídelnách
Anna Štefanová -
Socioekonomické souvislosti plýtvání potravinami (případová studie jídelny základní školy)
Roman Kinský -
Stravování dětí v ČR, školní jídelny, srovnání se sousedními zeměmi
Zuzana Mazouchová -
Využití zeleniny ve výživě se zaměřením na školní jídelny
Kryštof ILLE -
Aplikace principů cirkulární ekonomiky ve vybraných gastro provozovnách: školní jídelny
Matěj LUKSCH -
Stravování žáků 2. stupně v rámci školy a školní jídelny
Hana Dupalová -
Využití simulačního prostředí Witness při zefektivnění provozu školní jídelny
Tomáš Milo -
Zdravá školní jídelna
Nela Hegerová