Studium inhibice mikroorganismů ve vinařské technologii – Bc. Aleš Vavřiník
Bc. Aleš Vavřiník
Master's thesis
Studium inhibice mikroorganismů ve vinařské technologii
Study of inhibition of microorganisms in wine technology
Abstract:
Diplomová práce se zabývá studiem inhibice mikroorganismů, které jsou spojeny s vinařskou technologií. Důraz je kladen především na bakterie octového a mléčného kvašení. Jsou v ní rešeršním způsobem zpracovány data pojednávající o charakteristice, taxonomii a metabolismu obou zmíněných skupin bakterií. Jsou v ní taktéž podrobně popsáni nejdůležitější zástupci octových a mléčných bakterií. V experimentální …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the study of the inhibition of microorganisms that are associated with wine technology. The emphasis is mainly on acetic and lactic acid bacteria. It deals with the research method of data dealing with the characteristics, taxonomy and metabolism of both mentioned groups of bacteria. It also describes in detail the most important representatives of vinegar and lactic acid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Ivana Koláčková, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková