Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a sladu – Tereza Málková
Tereza Málková
Bachelor's thesis
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a sladu
Possibilities of using NIR spectroscopy for determination of quality parameters of barley grain and malt.
Anotácia:
Cílem práce bylo vytvořit přehled o možnostech využití NIR spektroskopie pro hodnocení kvality zrna a vyhodnocení vlivu odrůd sladovnického ječmene, zkušebního stanoviště a systému ošetření na obsah dusíkatých látek v zrnu (dále jen NL) ze sklizně 2018. Obsah NL byl stanovován NIR spektroskopií. Bylo zjištěno, že změna obsahu NL byla statisticky průkazně ovlivněna odrůdami a stanovištěm. Obsah NL se …viacAbstract:
The aim of this work was to create an overview of the possibilities of using NIR spectroscopy for evaluation of grain quality and evaluation of the influence of malting barley varieties, test site and a treatment system for the crude protein content of grain (hereinafter referred to as NL) from harvest 2018.The NL content was determined by NIR spectroscopy. It was found that the change in NL content …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MÁLKOVÁ, Tereza. \textit{Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a~sladu}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/cdan4o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / Plant Production
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Alena Balarinová -
Využití NIR spektroskopie ke kontrole kvality potravinářských výrobků
Lukáš Dvořák -
Možnosti NIR spektroskopie při analýzách průběžné výrobní kontroly Nicergolinu
Petr Velecký -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná