Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa – Michaela Myšková
Michaela Myšková
Bachelor's thesis
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Characteristics of muscle fibers in relation to meat quality
Abstract:
Tato práce byla zpracována na základě studia odborné literatury a zahrnuje všeobecné informace o morfologii a fyziologii kosterní svaloviny hospodářských zvířat a o faktorech působících na vlastnosti svalových vláken, a tím i na kvalitu masa. Dále obsahuje informace o kvalitativních a kvantitativních ukazatelích jatečné hodnoty a o jakostních odchylkách, které se mohou u vepřového masa vyskytovat.Základní …moreAbstract:
This bachelor thesis was written based on the study of reference books and covers the general information about the morphology and physiology of the skeletal muscle of livestock animals as well as information about the factors that affect the properties of the muscle fibres and therefore also the quality of the meat. Moreover, it contains information about the qualitative and quantitative indicators …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MYŠKOVÁ, Michaela. \textit{Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/cdnxsv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Histologická analýza kosterní příčně pruhované svaloviny skotu.
Marek Vavřík -
Vztah mezi kvantitativními a kvalitativními ukazateli jatečné hodnoty a charakterisitkou svalových vláken u prasat
Aneta Trochtová -
Vliv způsobu kastrace prasat na růst, jatečnou hodnotu a kvalitu vepřového masa
Josef Chalupa -
Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě
Lucie Hladká -
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály jatečná prasata/vepřové maso
Vítězslav Škoda -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights