Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání – Bc. Jakub Riemel
Bc. Jakub Riemel
Diplomová práce
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Development of Microflora in Model Samples of Sausages during Their Ripening
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na startovací kultury používané pro výrobu fermentovaných masných výrobků, mikroorganismy, které jsou součástí startovacích kultur a jejich činnost. Dále na biochemické procesy odehrávající se během zracího procesu u fermentovaných masných výrobků. Poslední kapitola je věnována molekulárně biologickým metodám: polymerázové řetězové reakci (PCR) a kvantitativní …víceAbstract:
The theoretical part of this diploma thesis focuses on starter cultures used for the preparation of fermented meat products, microorganisms that are part of starter cultures and their metabolic activities. Furthermore, the biochemical processes that take a place during ripening in fermented meat products. The last chapter is devoted to methods of molecular biology: polymerase chain reaction (PCR) and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Riemel, Jakub. Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiota masných výrobků
Michaela Nerádová -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Michaela Nerádová -
Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.
Stanislav DĚDEK -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků
Taťána Horáková -
Mapování kultury a návrh strategického plánu kultury v obci Napajedla se zaměřením na Klub kultury Napajedla p.o.
Petra Jarmarová -
Přínos místní kultury pro rozvoj místní kultury města Litvínov.
Michaela Součková