Mléčná užitkovost dojných plemen koz – Vendula Dořmanová
Vendula Dořmanová
Bakalářská práce
Mléčná užitkovost dojných plemen koz
Milk yield of dairy goat breeds
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je posouzení mléčné užitkovosti dojných plemen koz a kvalitě výrobků, které se z jejich mléka vyrábí. S pomocí odborné literatury byla vybrána základní plemena, která se pro svou mléčnou užitkovost nejčastěji chovají v České republice. Nejprve je teoretická část věnována reprodukčnímu procesu u koz a vývojem jejich mléčné žlázy. Dále se zaměřuje na popis složení kozího mléka …víceAbstract:
An object of this bachelor thesis is an evaluation of a milk yield of dairy goat breeds and study of a quality of products which are made from their milk. For this work was selected basic breeds that are most breeded in Czech Republic. A first half of a theroretical part is devoted to a goats reproduction process and study of their mammary gland. Next part is focused on a description of a composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Sládek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Průzkum trhu fermentovaných výrobků z kozího mléka
Anna Chodorová -
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Dominika Ziková -
Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka
Simona Prachařová -
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Kristýna Chybová -
Posouzení kvality fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Klára Orestová -
Hodnocení kvality mléčných výrobků vyrobených z kozího mléka
Renáta Lovasová -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Analýza tržního potenciálu pro produkty z kozího mléka ve vybraném regionu
Iveta KOUTECKÁ