Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS – Adriana Ščurková
Adriana Ščurková
Bachelor's thesis
Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS
TLC-ESI-MS Analysis of Dyes Contained in Selected Foodstuff
Abstract:
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou přírodních a syntetických barviv, jejich extrakcí z přírodních materiálů a výčtem vybraných analytických metod vhodných ke stanovení barviv. Praktická část je věnována extrakci barviv z čerstvého a mraženého špenátu, jejich separací technikou tenkovrstvé chromatografie a analýze pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou …moreAbstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, general charakterization of both natural and synthetic dyes, methods of their extraction from the natural sources and description of analytical methods commonly used for their determination, is described. The practical part od this work describes the extraction of dyes from fresh and frozen spinach, separation of extracted dyes using thin-layer chromatography …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2015
Accessible from:: 4. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Rouchal, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠČURKOVÁ, Adriana. \textit{Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/d0s0h4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ščurková, Adriana. Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Využití chromatografie na tenké vrstvě k frakcionaci a charakterizaci organické hmoty izolované z alginitu
Pavel Solanský -
Využití chromatografie na tenké vrstvě (TLC) k frakcionaci huminových látek
Nela Hegrová -
Použití chromatografie na tenké vrstvě k frakcionaci huminových látek izolovaných z oxyhumolitu
Nela Hegrová -
Možnosti záchytu vybraných léčiv pomocí chromatografie na tenkých vrstvách v soudní a klinické toxikologii
Hana Straková -
Analýza vybraných designových drog metodou tenkovrstevné chromatografie
Tereza KNĚŽÍKOVÁ -
Hmotnostní spektrometrie chalkogenidů
Lukáš Pečinka -
Studium produktů nízkoteplotního plazmatu pomocí hmotnostní spektrometrie a jejich vztah k chemii tenkých vrstev
Blahoslav Maršálek -
Studium přípravy vzorků pro zobrazení tkání pomocí hmotnostní spektrometrie MALDI
Adam Pruška