Adriana Ščurková

Bachelor's thesis

Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS

TLC-ESI-MS Analysis of Dyes Contained in Selected Foodstuff
Abstract:
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou přírodních a syntetických barviv, jejich extrakcí z přírodních materiálů a výčtem vybraných analytických metod vhodných ke stanovení barviv. Praktická část je věnována extrakci barviv z čerstvého a mraženého špenátu, jejich separací technikou tenkovrstvé chromatografie a analýze pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou …more
Abstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, general charakterization of both natural and synthetic dyes, methods of their extraction from the natural sources and description of analytical methods commonly used for their determination, is described. The practical part od this work describes the extraction of dyes from fresh and frozen spinach, separation of extracted dyes using thin-layer chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2015
Accessible from:: 4. 5. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Rouchal, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ščurková, Adriana. Analýza barviv ve vybraných potravinářských matricích pomocí TLC-ESI-MS. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe