Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků – Bc. Kateřina Kořínková
Bc. Kateřina Kořínková
Diplomová práce
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Microbial contamination of breakfast cereals
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá mikrobiální kontaminací snídaňových cereálií.Literární rešerše se zaměřuje na definici, rozdělení a složení těchto výrobků. V další částije upřena pozornost na možnou mikrobiální kontaminaci a její rizika. Od té je odvozenaexperimentální část práce, kde byly vybrány vzorky reprezentující jednotlivé skupinysnídaňových cereálií. U těchto vzorků byly stanoveny významné skupinymikroorganismů …víceAbstract:
This thesis deals with microbial contamination of breakfast cereals. Literature reviewfocuses on definition, partition and structure of these products. In the next part, the focuslays on possible microbial contamination and its risks. The experimental part of thesis,where samples that represent groups of breakfast cereals were selected, is derived fromthat part. Significant groups of microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza českého maloobchodního trhu snídaňových cereálií
Vít Klofát -
Segmentace trhu snídaňových cereálií
Kamil Krupka -
Mykotoxiny v obilovinách a vliv tepelného ošetření během zpracování na obsah mykotoxinů
Lada Švecová -
Mykotoxiny v obilovinách a jejich vliv na zdraví hospodářských zvířat
Izabela Černá -
Vliv agrotechnických a zpracovatelských technologií na mykotoxiny v obilovinách
Lucie Matějková -
Klíčivost semen obilovin kontaminovaných fusáriovými mykotoxiny
Aleksandra Kaleova -
Mykotoxiny v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Karolína Cháberová -
Využití moderních analytických technik pro analýzu mykotoxinů v obilovinách
Petr Listík