Rizikové a protektivní faktory výživy – Bc. Eva Vohryzková
Bc. Eva Vohryzková
Diplomová práce
Rizikové a protektivní faktory výživy
Risk and protective factors of nutrition
Anotace:
Diplomová práce se zabývá faktory ovlivňujícími výživu a to jak rizikovými tak i protektivními. Práce se skládá z teoretické a praktické, výzkumné části. Teoretická část shrnuje základní poznatky o faktorech výživy, které přispívají ke vzniku onemocnění nebo naopak brání vzniku onemocnění, která jsou spojena se životním stylem. Ukazuje na základní aktuální problémy výživy obyvatelstva. Praktická, výzkumná …víceAbstract:
This diploma thesis deals with factors, both hazardous and protective ones, that affect nutrition. It consists of two parts {--} a theoretical and a practical one. The theoretical part sums up the basic knowledge of factors of nutrition that contribute to emergence of a disease or, on the contrary, prevent the diseases that are affected by lifestyle to emerge. In this part the common problems of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2008
- Vedoucí: doc. MUDr. Pavol Hlúbik, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vohryzková, Eva. Rizikové a protektivní faktory výživy. Pardubice, 2008. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta zdravotnických studiíUniverzita Pardubice
Fakulta zdravotnických studiíMagisterský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Ošetřovatelství
Práce na příbuzné téma
-
SOUČASNÉ VÝŽIVOVÉ TRENDY VE VZTAHU K PŘEDCHÁZENÍ CIVILIZAČNÍM CHOROBÁM
Lucie Mikulčíková -
Stravují se děti podle potravinové pyramidy?
Daniela Hrdá -
Návrh alternativní výživové pyramidy podle stravovacího směru Primal pro učební obor Kuchař
Václav Slezáček -
Důležité složky potravy a jejich využití v praxi
Mária Chropeňová -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková