Tereza HLŮŽKOVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Alergeny v potravinách
Allergens in food
Abstract:
Bakalářská práce "Alergeny v potravinách" se věnuje problematice potravinových alergií. Teoretická část práce se zaměřuje na podstatu, druhy a příznaky potravinových alergií. Je zde popsán rozdíl mezi alergií a intolerancí. Praktická část zahrnuje analýzu stravovacích návyků ženy s potravinovou alergií a návrh jídelníčku, který neobsahuje vybrané alergeny. Jídelníček je sestaven podle zásad racionální …moreAbstract:
The Bachelor thesis "Alergens in food" deals with food allergy problems. The theoretical part deals with definition of food allergy, it means types, symptoms and treatments. The thesis describes the difference between allergies and intolerances. The practical part contains analysis of present eating habits of woman with food alergies and proposal diet that does not contain the selected allergen. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2016
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HLŮŽKOVÁ, Tereza. Alergeny v potravinách. Plzeň, 2016. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Specialization in Pedagogy / Health Education
Theses on a related topic
-
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Nikola Nováková -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku
Lucie KONEČNÁ