Neofobie k jedlému hmyzu v České republice – Bc. Petr Vinický
Bc. Petr Vinický
Diplomová práce
Neofobie k jedlému hmyzu v České republice
Edible insects neophobia in the Czech Republic
Anotace:
V této práci byl výzkum zaměřen na neofóbii k jedlému hmyzu v České republice a na aspekty, které tento strach z nových potravin může ovlivňovat, jak například věk, pohlaví, úroveň vzdělání či informovanost. Data byla doplněna stejným průzkumem provedeným v Thajsku na univerzitě v Chiang Mai. Pozornost byla věnována i preferované formě jedlého hmyzu, místě nejčastějšího styku s jedlým hmyzem a obtížnosti …víceAbstract:
The enclosed research focuses on neophobia of edible insects in the Czech Republic and on the different factors that can impact this fear of novel foods, such as age, gender, level of education or general awareness. The data was supplemented by a survey conducted in Thailand at the University of Chiang Mai. Attention was also paid to the preferred form of edible insects, the place of the most frequent …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Role of p53 in the early phase DNA repair: Mechanism and its correlation with the function of the 53BP1 protein
Paolo Fagherazzi -
Assaying the inter-cell heterogenous formation of intermediate filaments (specifically the KRT8 protein) in the development of the preimplantation mouse embryo
Nina BOCK -
Hmyz jako potravina budoucnosti?
Lucie Martínková -
Redefining Food Storage for the Future: A Multifaceted Approach to Zembag's Business Model Innovation and Scalability
Tomáš Kočiš -
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš
Název
Vložil
Vloženo
Práva