Jakub Rydval
Bachelor's thesis
Obsah antioxidantů v sušeném ovoci
Antioxidant content in dried fruit
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na studium a stanovení antioxidační kapacity a celkového obsahu fenolických látek v sušeném ovoci (banán, ananas, kiwi, mango, pitahaya) a porovnání obsahu těchto látek v běžně sušeném ovoci vs. v ovoci lyofilizovaném. Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuho činidla. Antioxidační kapacita byla stanovena rovněž spektrofotometricky metodou …moreAbstract:
This bachelor's thesis is focused on studying and determining the antioxidant capacity and the total amount of phenolic compounds in dried fruit (banana, pineapple, kiwi, mango, dragon fruit) and comparing the amount of these in oven dried vs. freeze dried samples. The total phenolic content was determined spectrophotometrically using the Folin-Ciocalteu reagent. The antioxidant capacity was also determined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Rydval, Jakub. Obsah antioxidantů v sušeném ovoci. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Bioaktivní látky v zeleném koření
Lucie ARNOŠTOVÁ