Jakub Rydval

Bachelor's thesis

Obsah antioxidantů v sušeném ovoci

Antioxidant content in dried fruit
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na studium a stanovení antioxidační kapacity a celkového obsahu fenolických látek v sušeném ovoci (banán, ananas, kiwi, mango, pitahaya) a porovnání obsahu těchto látek v běžně sušeném ovoci vs. v ovoci lyofilizovaném. Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuho činidla. Antioxidační kapacita byla stanovena rovněž spektrofotometricky metodou …more
Abstract:
This bachelor's thesis is focused on studying and determining the antioxidant capacity and the total amount of phenolic compounds in dried fruit (banana, pineapple, kiwi, mango, dragon fruit) and comparing the amount of these in oven dried vs. freeze dried samples. The total phenolic content was determined spectrophotometrically using the Folin-Ciocalteu reagent. The antioxidant capacity was also determined …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Rydval, Jakub. Obsah antioxidantů v sušeném ovoci. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs