Sabrina Saganová

Bakalářská práce

Sója a jej vplyv na ľudský organizmus

Sója a její vliv na lidský organismus
Anotace:
V současnosti je sója velmi oblíbená potravina. I když názory jednotlivých výzkumů nejsou zcela jednoznačné, předpokládá se, že konzumace sóji a sójových výrobků příznivě ovlivňuje naše zdraví. V této bakalařské práci se píše o sóji luštinaté jako o potravině, která obsahuje látky zdraví prospěšné. V první části práce je charakterizována rostlina a pohled na sojové boby z chemického hlediska. Největší …více
Abstract:
Soy is currently a very popular food. Although the views of individual researches are not entirely clear, it is assumed that the consumption of soy and soy products has a positive effect on our health. This bachelor thesis deals with about soybeans as a food that contains healthy substances. The first part of the work characterizes the plant and the view of soybeans from a chemical point of view. The …více
Abstract:
V súčasnosti je sója veľmi obľúbená potravina. Aj keď názory jednotlivých výskumov nie sú úplne jednoznačné, predpokladá sa, že konzumácia sóje a sójových výrobkov priaznivo ovplyvňuje naše zdravie. V tejto bakalárskej práci sa píše o sóji fazuľovej ako o potravine, ktorá obsahuje látky zdraviu prospešné. V prvej časti práce je charakterizovaná rastlina a pohľad na sójové bôby z chemického hľadiska …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Kubinyiová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta